احمد نادری

توسعه دهنده فول استک

author
author

احمد نادری

توسعه دهنده فول استک

مدیریت پروژه با اسکرام و جیرا و گیت لب

برای شروع یک پروژه نرم افزاری در ابتدا نیاه که ما تحلیل کامل و درستی از پروژمون داشته باشیم و بعد طبق یک متد پیش میریم . م در این متد با استفاده از جیرا و اسکرام کار رو انجام میدیم.

اسکرام چیه ؟ اسکرام معروف ترین مدل توسعه ی نرم افزاری به سبک اجایل است. در این مدل هر تغییری که در پروژه اعمال می‌شود برگرفته از تجربیات اعضای تیم است و تئوری در آن محلی از اعراب ندارد!


PO( Product Owner): مالک محصول نماینده گروه ذینفعان محصوله.

  • تعیین هدف برای تیم
  • کاری با این نداره که چطوری به هدف میرسیم
  • اولویت بندی نیازمندی ها موجود در بک لاگ محصول

Product Backlog : تمامی درخواست‌های ذینفعان در این لیست میشه.در واقع شامل تمام خواسته ها و ویژگی های مورد نظر مالک محصوله که طبق اهمیتشون اولویت بندی میشن.

Sprint :  دوره های زمانی که در اسکرام معمولا بین ۲-۴ هفته است.

User Story : در شروع هر اسپرینت مقداری درخواست مشتری (که معمولا به اسم User Story شناخته می شوند) با توجه به ظرفیت تیم (سرعت تیم یا  Velocity) انتخاب میشه و در لیست Sprint Backlog  قرار میگیره. این لیست شامل تمام درخواست های مشتری می شود که تیم متعهد شده تا در این اسپرینت پیاده سازی کنه.

Daily Scrum : جلسه روزانه اسکرام و یا جلسه سرپایی روزانه در هر روز معمولا در شروع روز کاری به مدت حداکثر ۱۵ دقیقه برگزار میشه. تو این جلسه معمولا به این سه سوال جواب میدیم :

  • دیروز به چه نتیجه‌ای رسیدید؟ امروز روی چه کاری کار می‌کنید؟ آیا مانعی در راه شما وجود دارد؟

Sprint Review : در نهایت در زمان اتمام زمان یک اسپرینت‌، این جلسه برگزار میشه که  نشان دهنده عملکرد محصول و چیزی هست در طی یک اسپرینت  خاص بدست اومده. موارد  مورد بازبینی و بررسی توسط ذینفعان کلیدی قرار می‌گیره و بازخورد های دریافتی در بک لاگ محصول اعمال میشه . این راهی برای دریافت و کنترل تغییراته.

Scrum Retrospective : جلسه  بازبینی عملکرد تیم در این اسپرینت

Epic : کارکردهای اصلی یک سیستمدر قالب اپیک‌های مختلف درنظر گرفته میشه.


  1. وارد سایت جیرا میشیم و یک نرم افزار جدید تعریف میکنیم . در مراحل نصب تمپلیت اسکرام رو انتخاب کرده و مراحل رو تکمیل میکنیم . به قسمت apps  میریم و GitLab for Jira (gitlab.com) نصب میکنیم و به اکانت گیت لب لاگین میکنیم.
  2. وارد گیت لب میشیم و یک group  ایجاد میکنیم . پروژه ای که میخوایم به جیرا متصلش کنیم رو داخل گروهایجاد ( یا میتونیم از قسمت setting یکی از پروژه های قبلیمونو به گروه ترنسفر کنیم ) .
  3. خب حالا به جیرا و قسمت apps ها بر میگردیم و وارد اپ گیت لب میشیم . اینجا add namespace رو میزنیم و گروهی که توگیت لب تعریف کردیم رو انتخاب میکنیم .
  4. حالا وقتی میخوایم تغییرات جدیدی رو تو git پوش کنیم کافیه که اسم اون تسکی که تو جیرا برامون تعریف شده هم بنویسیم . مثلا اگر تو جیرا این تسک رو داریم :
install auth (ahmadn-11)

 

باید اینجوری push کنیم :

git commit -m "ahmadn-11"

درباره من
  • سلام به وب سایت من خوش اومدید ! از سال 1388 که وارد دنیای برنامه نویسی شدم تجربیات خودم رو از پروژه های مختلف به دست آوردم و همیشه سعی کردم تا مهارت های فنی و رفتاری خودم رو ارتقا بدم تا بتونم برای خودم و سازمانی که در آن کار می کنم بهترین باشم . من عاشق یادگیری هستم و همیشه از چالش های جدید هیجان زده میشم چون اونارو کلید موفقیت و رشد خودم می دونم.
  • @ahmadnaderi01
arrow